Жители на Сухиндол на протест пред Съдебната палата, настояха за по-строго наказание за учителя, обвинен в блудство 28-10-2021 14:00:49

Жители на град Сухиндол излязоха на протест пред сградата на Съдебната палата във Велико Търново, заради освобождаването от ареста на педагозите, които бяха задържани и обвинени в блудство с непълнолетни лица и притежание на наркотици. Те настояха за по-строго наказание. Междувременно контрапротест подкрепи обвиняемите. Днес Окръжният съд разгледа мярката на възпитателя.

Родители и близки на учениците настояха опита за сексуално посегателство върху техните деца да не остане безнаказан и те да получат по-строго наказание.

Емигюн Хюсеинова

Аз съм бабата. Като дойде от училище ми казва, че учителят я е опипвал.

И каза, че я е натиснал до стената, а тя се е откопчила и избягала от него.“

Жулиета Райкова

По същия начин дърщеря ми дойде и каза, че той я е бутал по вратлето, по крачето. Оттогава взехме мерки, преди това не ни се е случвало.”

Алиме Асанова

С моята дъщеря два пъти се е случвало. Обади ми се и каза страх ме е да ти кажа, обаче ни опипва.”

След тези случаи близките споделят, че децата не искат да ходят на училище.

Алиме Асанова

Говорим с нея постаянно, че трябва да ходи, че го няма вече този човек там.

Ще мидим занапред може и да я преместим.

Това не е човешко, да го задържат за 72 часа и да го пуснат.”

Междувременно други местни жители организираха контрапротест в подкрепа на двамата братя и настояха те да не бъдат задържани.

Елена

Тези двете момчета са расли пред мен. Ние сме съседи. С Мариян сме контактували много повече, защото той работеше при малкия ми син, идвал е вкъщи.

Това, което се говори, не го вярвам. Работата е нагласена. Това не са първите хора, с които се постъпва по този начин в Сухиндол.

Хората са уплашени, защото зависят от самата Община в Сухиндол.”

В своя защита Мариян Григоров заяви, че не се смята за виновен.

Мариян Григоров

Никога не съм премнивал такива граници. Те все пак са деца. Няма как да посегнеш на някого, когото приемаш за собствено дете. Аз съм дежурен по автобуси, от сутринта съм с тях, познавам ги цял живот.”

адвокат на Мариян Григоров

Настоявам да остане в сила паричната гранция, която платихме още в същия ден.

Имаме и данни за отношения, които са извън училището, на политическа основа.”

След приключване на заседанието съдебния състав постанови увеличаване на паричната гаранция от 500 на 2 000 лв. спрямо Мариян Григоров. Според съдебния състав няма опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, предвид факта, че вече е отстранен от длъжност.