Започна подмяната на водопроводите и канализацията под основния булевард „България“ във В. Търново 05-11-2021 15:31:41

Стартира големият проект за смяна на ВиК-мрежата под булевард „България“ и частично – под улица „Бачо Киро“ и улица „Цар Самуил“. Ремонтът се осъществява на няколко етапа. ВиК-ремонтът ще подобри значително водоснабдяването за хиляди граждани, чиито домове и работни места са в района от парк „Марно поле“ до кв. „Колю Фичето“ – покрай целия булевард „България“. Инвестицията ще сложи край на честите ВиК-аварии заради амортизираната мрежа. Подобрено ще бъде и отводняването. Финансирането бе осигурено от последното редовно правителство.

Първият етап започва от улица „Цар Самуил“. Тя ще бъде разкопана за смяна на водопровода и канализационния колектор за период от около 2 седмици и бъде затворена за движение.

От днес движението се пренасочва: посока „Летен театър - Съдебна палата“ – движещите се по ул. „Цар Тодор Светослав“ след ДКЦ 1 завиват веднага по еднопосочната улица „Цар Иван Александър“, откъдето се разрешава десният завой по ул. „Бачо Киро“ към съда; mосока „Площад „Марно поле“ – улица „Марно поле“ - ул. „Бачо Киро“ – движещите се завиват вляво и поемат отново по ул. „Цар Иван Александър“.

Движението по ул. „Бачо Киро“ в посока от Съдебната палата към Летния театър не се променя.

От Община Велико Търново информират, че за следващите етапи от реализацията на проекта своевременно ще бъде подавана информация.