Хотели и заведения във Велико Търново очакват гости за Нова година 22-12-2021 16:38:01

Хотелите и заведенията във Велико Търново очакват гости за Нова година. Въпреки трудната година за бранша за предстоящите празници има направени резервации и се очакват празнуващи в старата столица. Хотелите в града предлагат примамлими оферти и развлечения за празниците.

Във Велико Търново традиционно е пълно с туристи по време на новогодишните празници. В този търновски хотел са запълнени 60% от резервациите за Нова година.

Валентин Аврамов, управител на хотел във Велико Търново:

Хора ще има. Най-хубавото е, че започват да идват хора и от румънския пазар, което ознчава, че и при тях нещата са по-разхлабени. Понеже по традиция при нас около 90-95% посрещат Нова година предимно румънци. Миналата година съответно изключение.

Да се запълни базата едва ли.”

Обкновено местата за Нова година се запълват още от септември месец, сега обаче нещата се случват непосредствено преди празниците.

Валентин Аврамов, управител на хотел във Велико Търново:

При разговори с колеги, не само от Търново, но и от страната, стигнахме до извода, а и той се потвърждава от практиката, е нещата се случват в последния момент. В тази обстановка, при тази ситуация, нещата се случват в последния момент.”

Въпреки, че хотелите спазват всички изисквания, наложени от Министерството на здравеопазването, все още има хора, които се притесняват, обяснява Валентин Аврамов.

Валентин Аврамов, управител на хотел във Велико Търново:

Що касае дезинфектанти, що касае намаление броя на местата в заведения за храненето, сертификати за обслужващия персонал. При нас всичко е наред, така че гостите могат да бъдат спокойни.“

Въпреки повишаващите се цени в страната, този хотел успява да запази старите цени до края на годината.

Валентин Аврамов, управител на хотел във Велико Търново:

До края на тази година категорично промяна при нас няма да има. Промяната ще настъпи от 1-ви януари. Все още не са ясни и параметрите, при които ще се окаже държавната помощ за електроенергията.”

Обикновено гостуващите в старата столица за празниците резервират стаи за поне два-три дни.