Учители и родители във Велико Търново на протест срещу принудителното тестване на деца в училищата 01-11-2021 16:22:17

Учители и родители излязоха на протест днес във Велико Търново срещу принудителното тестване на деца в училищата. Те се събраха в парк „Никола Габровски“, от където в шествие преминаха до паметник “Майка България“.

В Деня на будителите родители и учители се събраха, за да изразят несъгласие относно задължителното тестване, поставяне на ваксини и зелени сертификати.

Катя

Мисля, че вече има прекалено много информация, която доказва, че носенето на маските уврежда детското здраве и не само. Има доказателства, че тестовете, които се правят не са надеждни и не винаги отговарят на истината.

Освен това се опитват да ни наложат ваксинация, която всъщнвост е в експериментална фаза.

Сега вече се обръщат и посягат на нашите деца, това е прекалено.”

Лора

Детето е мое. Когато Министреството си направи дете, огледа си го и се грижи за него... Аз в момента съм си напуснала работата, за да стоя онлайн вкъщи. И не съм само аз, който си е напуснал работата, защото ни принуждават да се ваксинираме, не съм съгласна. Зелените сертификати са един лист хартия.”

Според родителите мерките са хаотични и неадекватни, а потърпевши са не само възрастните, но и децата.

Йоана

Моето дете е на три години и реве два дни вкъщи защо е затворена групата и какво е направило и не може да излиза в тези прекрасни слънчеви дни. За едно дете това е психически тормоз. И това е от три годишна, от пет годишна, от шест годишна възраст. Това са едни ограничения и нищо друго.”