Повече къщички на Коледния базар тази година 26-11-2021 14:49:17

 Обичаният от малки и големи Коледен базар във Велико Търново отвори врати. За първи път на базара са разположени и нови 10 дървени павилиони за представяне на още по-голямо разнообразие от коледна украса, играчки, сувенири, сезонни стоки и още много празнични захарни и кулинарни изкушения.

34 къщички тази година ще работят без прекъсване до края на декември. По традиция в тях се предлагат различни сувенири, ръчно произведени изделия, разнообразни месни деликатеси, сладки лакомства, традиционното греяно вино.

Борислав Йорданов, управител на агенция „Царевград Търнов”:

Новото тази година е, че имаме участие на доста занаятчии, имаме 9 къщички предвидени за занаяти, които предлагат коледни стоки – ръчно изработени. Надявам се да се получи един шарен празник.”

Работата на Коледния базар е в съответствие с всички противоепидемични мерки за осигуряване на безопасна среда, уверяват организаторите.

Борислав Йорданов, управител на агенция „Царевград Търнов”:

Има пропусквателен режим с посока на движение. Всички на базара и гостите ще бъдат задължително с маски, участниците също. Мероприятието е на отркито, всички мерки ще бъдат спазени и се надяваме всичко да е безпроблемно.”

В очакване на Коледа, на базара по традиция ще се проведат и няколко благотворителни кампании. Базарът ще бъде отворен и през почивните дни.

Борислав Йорданов, управител на агенция „Царевград Търнов”:

Тази година имаме организация джуджетата и помощниците на Дядо Коледа да обиколят детските градини, за да съберат писмата от децата. А който иска директно може да си пусне писмото в къщичката на Дядо Коледа. Тук всеки ден от 10:00 до 19:00ч. Щеима едно джудже, щоето ще ги очаква. Така че децата също ще бъдат зарадвани.“

Междувременно през целия месец декември, в съботните вечери, търновци и гости на града могат да се насладят на безплатни прожекции на аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“.