Посещенията в Регионалната библиотека вече само със зелен сертификат 02-12-2021 14:15:33

Посещенията в Регионалната библиотека вече става само със зелен сертификат или COVID сертификат за преболедувал. Това важи и за всички нейни филиали. Преустановява се и работата на читалните и достъпът до читателски компютърни работни места. Изискванията не се отнасят за лица, ненавършили 18-годишна възраст.

Според последната заповед на здравният министър от 26-ти ноември обслужването на читателите в сградата на културната институция трябва да става само с представен сертификат. За да не връща обаче читателите, които не отговарят на условията, библиотеката предоставя и други възможности.

доц. д-р Калина Иванова, дериктор на Регионалната библиотека:

Ние писахме на сайта и във фейсбук страницата на библиотеката, че подновяваме услугата „Разнос на книги по домовете“, като цялата седмица събираме поръчките и в петък подновяваме услугата.

Не вярвам да има такъв наплив на обслужване по домовете, но нека от тази услуга да се възползват тези, които нямат достъп до библиотеките и нямат необходимите документи. Карантинираните също могат да се възползват.”

Читателите имат възможност да бъдат обслужени на изнесено гише. Такива има обособени във всички филиали.

доц. д-р Калина Иванова, дериктор на Регионалната библиотека:

Тези читатели, които идват без сертификат или без документ за преболедувал, могат във фоайето да дадат своята поръчка и колега ще ги обслужи и да им предостави необходимата литература или справка.”

В помещенията на библиотеката остават непроменени изискванията за стриктно спазване на противоепидемичните мерки.