Пик в търсенето на коледни подаръци 23-12-2021 15:28:15

Пик в търсенето на подаръци за Коледните и Новогодишните празници. В магазините във Велико Търново се предлагат разнообразни асортименти от подаръци за всеки.А за да успеят да отговорят на търсенето, някои от магазините ще работят и навръх Коледа.

В последният работен ден преди празничните дни търновци масово все още оглеждат и набелязват подаръци от предлаганата разнообразна стока в магазините.

 

Денчо Костадинов, управител на магазин за подаръци:

За разлика от предишни години, когато поне 6-7- дни преди Коледа имаше по-голям пик, сега в последните два-три дни е пика и нещата се очертава да са малко по-трудни и тежки тези дни.“

 

Сега обаче някои от артикулите са по-ограничени, тъй като някои от тях са се поизчерпали преди седмица. В този магазин всяка година залагат на нови неща, внесени от чужбина. А оказва се, хората са отворени към креативните и нестандартни подаръци.

 

Денчо Костадинов, управител на магазин за подаръци:

Аз примерно бих заложил на едни свещички, внесени от Германия – еленчета, ангелчета.Бих заложил и на ръчно-направените късмети, също така фигури с плетени шапчици. Те също са внос и са нещо, което е малко по-различно и нестандартно. Аз бих заложил на нещо такова, ако правя подарък на близки или приятели.”


Практичните подаръци също остават на мода. Сумата, която хората отделят за да зарадват своите близки е различна, в зависимост от бюджета, с който разполагат.

 

Денчо Костадинов, управител на магазин за подаръци:

Сега покрай Коледа, хората много не обръщат внимание на сумичките. По-скоро искат да направят нещо от сърце и затова се стараят подаръците да са максимално красиви и стойностни и толкова много не се влияят от цените.”

 

Пик в търсенето на подаръци се очаква и в последните дни преди Нова година.