Организация "Приятели на животните" 26-07-2021 13:28:04

Продължава кампанията на организацията "Приятели на животните" във В. Търново под надслов "Жълти стотинки за живот". От тази година тя става целогодишна а не кампанийна, както била досега.Целта е събраните средства да отидат за заплащане на лечението на бездомни малтретирани животни.

Членовете на организацията получават много сигнали за пребити и отровени животни, но тъй като съставът е само от трима души, не достигат доброволци, които да се заемат с постигането на резултати в битката с човешката злоба и жестокост.Затова ог „Приятели на животните“ призовават хората да се включат в подкрепа на каузата, като поне два-три часа седмично да помагат в работата на организацията.

Най-често сигнали за измъчвани и убити животни получават от кварталите "Бузлуджа", ул. "Гурко" и квартал "Варуша" във В. Търново.

До 5 години затвор и глоба от 1000 до 5000 лв. заплашва всеки, който измъчва или убива животни, гласи чл. 325, ал.2 от Наказателния кодекс. За да има възмездие над този особен вид жестокост

1100 лв. са събрани през миналата година буквално от жълти стотинки в подкрепа на благородната кауза на великотърновската организация "Приятели на животните".