Окаяно състояние на отсечка на улица в кв. „Картала“ 26-07-2021 13:22:51

Без елементарно асфалтово покритие и без улично осветление е участъкът, който свързва улициге "Александьр Бурмов" и "Панайот Волов" в квартал "Картала" във В. Търново.Участъкът е включен в инвестиционната програма на Великотърновска община още през 2018 година, но и досега нищо не е направено.

Тези, които са отрасли във В. Търново помнят какво представляваше тази част от квартал "Картала" преди застрояването- полета, по които цъфтяха божури, две блата и наблизо – полигонът на военното училище.Тук-там по някоя самотна виличка, по-скоро колиба. И днес за някогашното състояни на тази местност напомня отсечката, която свързва улиците „П. Волов“ и „Александър Бурмов“ - храсталак, насипан трошляк и камъни, без осветление и връзка с обществения транспорт.От какво се нуждаят жителите на този район.

Тротоари няма, което затруднява особено майките с колички, както и това, че уличното осветление е недостатъчно, особено за шофьорите. Няма и връзка с общ6ествения транспорт.

По-рано оттук минавал автобус № 9 и стигал до подстанцията, но отдавна жителите на тази най-висока част от В. Търново нямат удобен достъп до обществениятранспорт. Те слизат долу, на обръщалото, и поемат по трошляка към домовете си.От инфраструктурата не са доволни и жителите на ул. "Панайот Волов".

А ние ще припомним, че за това, дали един град е добър за живеене, си личи не по благоустроения център, а по състоянието на крайните квартали.