Няма затруднения при преминаването на обучение в електронна среда в общините Велико Търново и Лясковец 27-10-2021 14:46:49

Няма затруднения при преминаването на обучението в електронна среда в общините Велико Търново и Лясковец. Това увери началникът на Регионалното управление на образованието инж. Розалия Личева. Припомняме, че Община Велико Търново вчера достигна стойностите 781 на 100 хиляди души население, което наложи от днес учениците да преминат на обучение в електронна среда.

28 училища в Община Велико Търново от днес провеждат обучението си в елестроннна среда. Заради високата заболеваемост отчетена в понеделник в Лясковец се наложи от вчера преминаването на трите училища в града също на електронно обучение.

 

инж. Розалия Личева, началник РУО:

Всички училища са заявили, че имат готовност още преди началото на учебната година, когато правихме проучване за готовността на училищата да могат преминат в неприсъствено обучение. Нямаме споделени затруднения от директорите на училища, че този процес на преминаване на обучение в електронна среда има проблеми.“

 

Останалите училища в общините Горна Оряховица, Златарица и Стражица продължават на ротационен режим на обучение, поради заболеваемост в диапазона за съответната община между 500 и 750. В общини Елена, Сухиндол, Полски Тръмбеш и Свищов училищата работят в присъствена среда. Инж. Личева уточни, че постоянно се следи заболеваемостта и ако тя падне в общините с висока такава - под 750 на 100 хиляди души население, директорите ще бъдат уведомени за преминаване в график на присъствено обучение.