Коледна кампания отново събира средства за бедомни кучета и котки 01-12-2021 14:54:50

И тази година в къщичката за дарения доброволците към сдружението "Приятели на животните" събират средства и продукти за Приюта за бездомни животни в село Шемшево.

Със събраните средства ще бъдат извършени и безплатни кастрации за котки догодина.

Ръчно изработени сувенири, картички и празнична украса с благотворителна цел предлага на Коледния базар във Велико Търново сдружението „Приятели на животните“.

Ния Петрова, доброволец:

Всяка година събираме за животните, после тези пари отиват за кастрация, за храна, както за бездомните животни, така и за приютени. Така че с тези парички ще може да има безплатна кастрация и ще можем да помогнем на повече животни.“

Ния е от доброволците на тазгодишния Коледен базар.

Ния Петрова, доброволец:

Обичам животните на първо място. Освен това исках да помогна с нещо тази Коледа. Всяка година се опитвам да помагам по някакъв начин, така че тази Коледа реших, че това е най-добрия начин, по който лично аз бих могла да помогна. И разбира се ми е приятно да бъда сред хора.”

От сдружението заявиха, че от доброволци винаги има нужда, затова който има желание да помогне, може да се свърже с организацията.

Ния Петрова, доброволец:

На мен това ми е втори ден като доброволец. Виждам, че на хората им е изключително интересно, искат да разберат какво точно се случва. Гледат да купят кой каквото може, съответно това помага на нашата кауза. Имаме най-различни както ръчно-изработени неща, други са закупени, трети са дарени.”

В коледната къщичка на сдружението „Приятели на животните“ може да се дари и храна и одеяла, които ще отидат в помощ на общинския приют за кучета в село Шемшево. Къщичката е отворена от 10:00 ч. до 19-20:00 ч., в зависимост от потока от хора.