Клони на дървета затрудняват движението на пешеходците по улица „Опълченска“ 11-06-2021 10:28:11

Клони на дървета затрудняват движението на пешеходците по улица „Опълченска“. За това сигнализираха притеснени граждани. Клоните и храстите препречват преминаването по тротоара, което пък създава предпоставка за инциденти. От Община Велико Търново заявиха, че ще извършат проверка на място. 


Надвисналите клони и избуялите храсти на улица „Опълченска“ правят преминаването по тротоара невъзможно за пешеходците. Затова се налага те да се движат по пътното платно.


Трифона

Мръсотия цари по улицата. Погледнете контейнера колко е близко долу. Хора не могат да минат по тротоара, минават по платното. Тук е скоростна отсечка. Без човек да загине няма да мине. Като съм на вън им казвам да се преместят.”


Живеещите в района не веднъж са почиствали сами улицата си. Оказва се, че има проблем и с канализацията. 


Трифона

Всичко минава тук и се сриваме. Може да погледнете как пропада в къщите. Много хора минават от тук. И които са живели тук на младини казват на какво прилича. Това е входна артерия Румъния, Русе, оттук минават. Гледат панорамата.”


От Община Велико Търново заявиха, че ще направят оглед на място и ще предприемат необходимите мерки. А ако клоните се окажат извън общински терен, ще бъде издадено предписание на собственика за отстраняване на опасните клони.

 

Още новини

Учение на НВУ – В. Търново
Днес се проведе заключителната част на годишното военно-техническо учение на курсантите от националния военен университет във В. Търново....
Прочети още
Умиращи професии
60 години вече Михаил Йорданов от Велико Търново упражнява занаята на ковач в малката си работилница.Професията на ковача вече е изч...
Прочети още