ФИФА финансира нов футболен терен до стадион „Ивайло“ 16-12-2021 12:17:42

Международната футболна федерация FIFA финансира нов футболен терен за тренировъчна и състезателна дейност, който ще бъде построен западно от стадион "Ивайло" на мястото на бившата ледена пързалка. Проектът е на Община Велико Търново и ще бъде изпълнен от Българския футболен съюз чрез програма на ФИФА. Осигурените средства са в размер на 290 хиляди долара, има избран изпълнител след успешно проведени процедури от Български футболен съюз като възложител.

Планирано е изграждането на новия терен да приключи до края на август 2022-а година. Игралното поле ще е с размер 100/64 метра, естествено тревно покритие, ще бъдат изградени и необходимите съоръжения на техническата инфраструктура.

Като партньор и собственик на поземления имот Община Велико Търново премахна коритото на старата ледена пързалка и осигури средства за преместване на трафопоста и за изграждане на подпорна стена от страна на ул. „Йоновка“.

Общината си върна стопанисването на имота с площ от 10,3 декара през пролетта на 2015 г. След това бяха демонтирани остатъците от оградата, пространството бе подравнено и цялостно почистено от земна маса и строителни отпадъци.