Деян Гемижев и Николинка Бояджиева са носителите на наградата „Спортист на годината“ на Велико Търново 21-12-2021 15:40:11

Връчиха наградата за Спортист на 2021 година в Община Велико Търново, както и най-добрите при юношите и девойките и Треньор № 1. След година пауза заради пандемията церемонията отново се проведе присъствено и събра най-добрите състезатели, прославили Старата столица през последните 12 месеца.

Лекоатлетът Деян Гемижев и световната вицешампионка по карате Николинка Бояджиева са носителите на наградата „Спортист на годината“ на Велико Търново. Гемижев грабна отличието в категорията за мъже и жени, а талантливата състезателка по източни бойни изкуства е на първо място сред юношите и девойките.

 

Деян Гемижев:

Благодаря на всички тук, че сте отразили моите спортни успехи през годината и спортен труд, макар и да не имах една от най-успешните спортни години за мен, но това няма значение. Пожелавам здраве, светли празници и успех през новата 2022 година.”

 

При юношите и девойките, след Николинка Бояджиева второто място зае Ник Дойчинов – борба, а топ 3 допълни Йоана Тодорова – конен спорт.

При мъжете и жените, в топ 3 след Деян Гемижев са Рамазан Рамазанов /борба/ и Симеон Събев /плуване/.

За поредна година бе връчена и наградата „Трифон Иванов“ за талант от школата на ФК „Етър“. Неин носител тази година е Росен Върбишки.

 

Росен Върбишки:

Превъзходно, успях да спечеля тази награда на името на Трифон Иванов. Благодаря на всички, че оценихте моя труд.“

 

За треньор на годината бе избрана Йонка Генчева /посмъртно/ - легенда на великотърновския и български хандбал. Наградата бе връчена на нейното семейство.