Даница Влахова е носителят на Академичната награда на Община Велико Търново за 2021 година 07-12-2021 13:19:32

Даница Влахова е носителят на Академичната награда на Община Велико Търново за 2021 година, която се връчва за 21-а поредна година на изявен студент от Великотърновския университет. Тя завършва с отличен успех уеб дизайн във Факултета по математика и информатика на търновския университет.

Тазгодишният носител на отличието Даница Влахова е магистър в специалността "Уеб технологии и разработване на софтуер" във ВТУ. Отличен 6,00 е успехът й от семестриалните и държавните изпити. Носител е на медали и грамоти от участия в редица конкурси и форуми в сферата на математиката и компютърната математика.

Даница Влахова:

Много щастлива и горда със себе си, със семейството и с преподавателите, които са ми помогнали да спечеля тази награда с подкрепата и знанията, които са ми дали.”

Зад успеха се крие много труд, постоянство, дисциплина и желание да не се отказваш, споделя Даница.

Даница Влахова:

Стъпка по стъпка продължавам да се развивам в сферата, която съм избрала – това е IT сектора. Аз съм програмист вече 6 години в една фирма, която има филиал в България - американска фирма. Харесва ми да работя в тази сфера. Искам да се развия и да изкача всички възможни стълби.”

Академичната награда е с парична равностойност от 5 000 евро.