20 творби на тема „Свързани сме всички“ представят ученици от три училища в Търново 02-11-2021 15:05:46

20 творби на ученици от три училища във Велико Търново са представени във фоайето на Регионалната библиотека. Те са част от изложба и конкурс "Плакат на мира". Темата тази година е "Свързани сме всички". Инициативата се провежда за пореден път от известен благотворителен клуб, но за първи път в старата столица. Идеята на създателите и организаторите е да се даде възможност на децата да нарисуват своята представа за мир и да я покажат на света.

В тазгодишното издание във Велико Търново участват 3 училища - ОУ "Св. Патриарх Евтимий", СУ "Вела Благоева" и СУ "Емилиян Станев", както и школа "Арт". 20-те творби на учениците представят по оригинален начин своя поглед върху мира.

 

Галина Генчева

В павечето картини децата някак си прокараха и COVID-19 като тема, която така или иначе се отрази и свърза и деца и възрастни. Другата тема, която много беше залегнала в техните творби е природата – опазването, връзката с природата. Тези теми по някакъв начин вълнуват детското мислене.”

 

Жури в състав доц. Красимира Друмева, Сашо Филев и Снежана Петрова оцени отличилите се творби. Картините ще останат в библиотеката през следващите две седмици. Най-добрите творби ще участват в Националния конкурс, ако някои от тях бъдат отличени ще продължат на световно ниво.