13 детски площадки в паркове и квартали във Велико Търново са ремонтирани от началото на годината 11-08-2021 13:21:30

Общо 13 детски площадки в паркове и квартали са ремонтирани от началото на годината във Велико Търново. От местната администрация съобщиха, че все още текат ремонти на спортните площадки на улица „Драган Цончев“ и парк „Габровски“. Новите детски площадки в междублокови пространства са четири. Над 98 000 лева са инвестирани в постоянната поддръжка на всички тези обекти от началото на миналата година до настоящия момент.

Сред ремонтираните детски площадки в града са тези в парковете „Колю Фичето“, „Дружба“, „Акация“, „Марно поле“, „Бузлуджа“, „Габровски“ и „Руски“. Според родителите обаче частичните ремонти не са достатъчни. За да се ограничат вандалските прояви, каквито често има на детската площадка в парк „Дружба“ например, трябва да се предприемат по-строги мерки.

Притеснява ме това, че идват деца вечер – 15-16-годишни – пият бири, пушат цигари, качват се на съоръженията. Съоръженията се разклащат и други деца могат да пострадат.

Може би така както са направили в парк „Марно поле“ - да има камери, да се снима. Глобите да се изпълняват. Родителите наистина да заплатят глобата, да видят, че детето е направило нещо.”

От местната администрация информираха, че още три детски площадки ще бъдат основно обновени през следващата година – край пресечката на ул. „Славянска“ с ул. „Трети март“, между ул. „Алеко Константинов“ и ул. „Чумерна“ и на ул. „Елин Пелин“.

От Община Велико Търново отново отправят апел за опазване на детските, спортни площадки и на парковата мебел, при вандалски прояви да се подават своевременно сигнали на тел. 112. А в отдел „Околна среда“ може да се подава информация при констатиране на счупени и повредени съоръжения и елементи.