ТАСС: „Единна Русия“ печели изборите за Държавната дума с 49,82% 21-09-2021 09:43:33

Според резултатите от обработката на 100% от протоколи партията на Владимир Путин „Единна Русия“ печели 49,82% от гласовете в пропорционалния вот за Държавната дума, става ясно от данните, публикувани на уебсайта на Централната избирателна комисия на Руската федерация, цитирани от TACC.

Според предварителните изчисления членовете на „Единна Русия“ ще получат приблизително 112 депутатски мандата от листите. Освен това тя печели в 198 едномандатни избирателни района. По този начин „Единна Русия“ получава конституционно мнозинство в долната камара (над 300 мандата).

Според резултатите от гласуването, Комунистическата партия на Руската федерация взима 18,93%, Либерално -демократическата партия на Русия (ЛДПР) - 7,55%, „Справедлива Русия - патриоти - за истината“ - 7,46% и „Новите хора“ - 5,32%. Всички тези пет партии са преодолели петпроцентовата бариера за влизане в Държавната дума.

По предварителна информация кандидатите на Комунистическата партия на Руската федерация печелят в девет едномандатни избирателни района, на трето място са кандидатите на „Справедлива Русия - за истината“, водеща в осем избирателни района. В пет района са спечелили независими кандидати, в два - кандидати от Либерално -демократическата партия, в други три - по един кандидат от „Родина“, Партията на растежа и Гражданска платформа.

Още новини

След скандала в Световната банка: Кристалина Георгиева с първо интервю
Кристалина Георгиева даде първото си интервю след скандала в Световната банка, където бе обвинена, че е манипулирала данни. В крайна сметка Междун...
Прочети още
Европейският съюз продава ''зелени облигации''
Европейската комисия е продала първите си "зелени облигации", чрез които да набере средства за финансиране на проекти за опазване на кли...
Прочети още