Стотици на протест срещу COVID мерките в Мелбърн (ВИДЕО) 21-09-2021 11:01:35

Противници на ваксините срещу коронавирус и налаганите в страната локдауни се събраха на мащабен протест в центъра на Мелбърн.

Демонстрацията ескалира и се стигна до сблъсъци между полицията и протестиращите, по време на които демонстрантите замеряха органите на реда с бомбички и бутилки с вода.

Участниците в протеста носеха плакати с обидни лозунги и скандираха "Свобода! Не на ограниченията! Не на задължителната ваксинация!".

Демонстрациите в Мелбърн продължават от 18 септември.

Протестиращите не са съгласни със строгите ограничения, наложени от регионалните власти за работниците в строителството, след като държавата наложи решението си работниците да получат поне по една доза от ваксина срещу вируса, за да могат да бъдат върнати на работа.

След сериозни сблъсъци с полицията в неделя правителството реши да спре всички строителни обекти за две седмици, за да могат работниците да се имунизират.

В резултат на това няколко хиляди работници в сектора бяха отстранени от работа и останаха без възнагражденията си.

Профсъюзът, който обединява индустриални работници в цялата страна, заяви, че няма нищо общо с протестите, организирани от "екстремисти, разпространяващи дезинформация и лъжи за ваксините".

 
CFMEU protests turn violent in Melbourne

Angry Melbourne construction workers are tonight in a standoff with police, following a violent protest over mandatory vaccinations on building sites. Hundreds turned on their own union, surrounding the Victorian CFMEU headquarters for hours. 7NEWS at 6pm. More: 7news.link/3hOpgIj #7NEWS

Posted by 7NEWS Sydney on Monday, September 20, 2021