Христо Иванов отговори на обвиненията на Тошко Йорданов 27-08-2021 10:25:16

"Има такъв народ" да преосмислят поведението си и да не се държат авторитарно като ГЕРБ. Така коментира съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов обвиненията на Тошко Йорданов, който тази сутрин персонално го обяви за провала в опитите за съставяне на редовен кабинет в рамките на 46-ия парламент, цитира думите му БНР.

"Когато не знаеш какво правиш, бориш се с ГЕРБ със същите методи - липса на диалогичност, авторитарност, и после Христо Иванов е виновен. Аз в диалози с господин Йорданов нямам никакво намерение да влизам. Единственото нещо, което се надявам, е някъде, на някакво ниво в ИТН да си направят сериозни изводи и поне в следващия парламент да си променят подхода. С авторитаризъм, с желание да вземеш с 65 гласа всичко и да обявиш, че всички останали ти искат нещо, когато ти не искаш подкрепа, това е абсолютна рецепта за катастрофа, която наблюдаваме в действие. Нека избирателите преценят кой е виновен", каза Христо Иванов.

Той уточни, че в събота и неделя ще се проведат заседания на колективните органи на коалицията, за да се вземе окончателно решение дали ще се включат в преговорите, организирани от БСП.