Корнелия Нинова: Президентът ни покани, за да ни връчи третият мандат утре 26-08-2021 12:27:54

"Напълно разбирам отговорността, която поемаме. Тя е огромна, предвид това, че третият мандат е последна възможност за съставяне на правителство", това заяви председателят на "БСП за България" Корнелия Нинова от кулоарите на парламента.

"Изправени сме пред сериозни изпитания като държава и народ. Огромен ръст на цени, ниски доходи, мигрантска вълна и икономически проблеми. Разбираме, че трябва да дадем адекватен отговор на тези изпитания", допълни тя.

"Наясно сме с тежестта като парламентарна група, трета сила, с 36 депутата. Така ни подреди народа, че никой не може сам да състави кабинет и го разбираме напълно, затова ще проявим разум и диалогичност към другите партии", подчерта Корнелия Нинова.

"Ще поканим "Изправи се БГ! Ние идваме, "Демократична България и "Има такъв народ" на разговори, но подходът ни ще бъде различен от този на първия мандатоносител. Няма да поставяме предварителни условия, няма да поставяме предварителни кандидатури за министър-председател и министри. Искаме това решение да бъде взето заедно и търсим консенсус по въпроса. Искаме това да бъде публично пред целия народ, за да знае той какви преговори водим за какво и с кого", категорична бе Корнелия Нинова.