Кирил Петков за Ицо Хазарта: Песните му са ирония, на това което ни заобикаля 12-10-2021 09:28:24

Отдавна много харесвам  творчерството на Христо Петров. Ъпсурт е от малкото групи, на които мога да кажа, че съм бил фен. Не само защото имаха ритъм, а защото имаха смисъл. Когато избирахме отбора от самураи, аз му се обадих с надеждата, че той може да бъде човек, който може да допринесе към нашия екип. Провеждайки много разговори с него, усетих, че това, което съм усетил в неговите песни, този смисъл е водещото при него и бях напълно очарован от нашия разговор. Това коментира Кирил Петков от "Продължаваме промяната" пред "Свободна Европа" за кандидатурата на Ицо Хазарта.

"Темата, за която най-много говорихме е за образованието, той е баща на 3 деца, аз също съм баща на три деца. Темата ужасно ни интересува и двамата от първо лице. Моите две дъщери минаха през СМГ, третата през 112-то училище. Ако изключим тези елитни гимназии и частните училища, образованието ни е в много затруднено положение", коментира Петков.

По думите на Петков той е бил изненадан, че Христо Петров се интересува главно от образование. "Песните му са ирония, на това което ни заобикаля".

По думите му той би се радвал Николай Денков да продължи да бъде министър на образованието и след служебния кабинет.