В Община Лясковец се преустановяват всички публични изяви на открито 27-08-2021 12:53:46

В Община Лясковец се преустановяват всички публични изяви на открито – обявените фестивали „Пъстра трапеза“ и „Ден на кокошата чорба“ се отменят, преустановява се и пазара в Джулюница. Това стана ясно след заседание на Общинския кризисен щаб. Няколко са решенията, които са включени в последната Заповед на кмета д-р Ивелина Гецова.

Новите акценти в заповедта са: За периода 28 август до 30 септември да се преустановяват културни и развлекателни изяви – събори, празнични прояви, фестивали, представления, концерти, спортни състезания с публика и други. Второто решение е преустановяване провеждането на Пазара в село Джулюница за тримесечен срок. С новата заповед се отменят и плануваните и организирани за близките дни събития от културния календар на Община Лясковец.

Няма да се състоят и ритуалното честване на 113 години от Обявяване Независимостта на България на 22 септември, както и Празничната хоротека „Наследство за всички“ по повод организираните Европейски дни на наследството, планирана за 24 септември.