Юбилейна изложба 17-06-2021 13:20:17

Близо 30 картини: живопис и графика, представи на самостоятелната си изложба във фоаейто на Регионалната библиотека "П.Рачов Славейков" във В. Търново художника Сашо Филев. Изложбата е във връзка със 75-годишния юбилей на художника.

Въпреки че е приет за студент в художествената академия в София, Сашо Филев предпочита да остане във В. Търново и през 1972 година завършва факултета по изобразителни изкуства на великотърновския унивеситет. Бил е преподавател по рисуване, сега е художник на свободна практика. Как приема напредването на годините?

Художникът, според когото жанровете в изкуството се преплитат, е автор и на две книги, поезия и проза. Първите стихове се родили, когато надписвал картини за подарък от цикъла “Сезони“. И се дължали вероятно , на силни емоции и преживявания. Сашо Филев, за когото възрастта няма значение, е автор на много изложби във В. Търново и в страната, а в момента работи върху картина, оформена като старинен стенопис, посветена на Свети САВА Сръбски.

Още новини

Навършват се 100 години от смъртта на Иван Вазов
100 години от смъртта на Патриарха на българската литература Иван Вазов се навършват днес.В Народния театър ще бъде връчена втората годишна наград...
Прочети още
Отбелязваме 100 години от смъртта на Иван Вазов
На 22 септември 2021 г. се навършват 100 години от смъртта на Иван Вазов."Националният литературен музей и Народният театър „Иван Вазов...
Прочети още