Студент на ВТУ с първа стихосбирка 26-10-2021 13:44:29

Студентът по "Психология" във Великотърновския университет Димитър Драганов издаде своята първа стихосбирка със заглавие "Моят глас". В нея включва 30 произведения, някои от които са награждавани на различни областни и национални конкурси. Редакторът на стихосбирката е Станислав Марашки, художник на корицата – Денислав Петров.

Димитър е родом от град Стралджа. Сега е четвъртокурсник във ВТУ, изучава специалността „Психология“. Разказва, че пише поезия от 10-годишен.

 

Димитър Драганов:

Поезията винаги е била страстта, която ме прави жив и щастлив. Също така да пиша поезия ме провокира абсолютно всичко от нашето ежедневие, от най-малкия детайл и тя винаги е била с мен под една или друга форма.”

 

За излизането на книгата „Моят глас“ Димитър получава предложение за финансиране от зам.-кметът на Община Стралджа. А по книгата работи работи от март до юни, когато излиза от печат. Тя включва стихотворения на любовна и социална тематика.

 

Димитър Драганов:

Чувството, когато стихосбирката ми излезе беше невероятно, защото виждам резултата от моя труд вече в готов книжен вариант.“

 

Младият поет е на мнение че писането и психологията имат изключителна връзка помежду си.

 

Димитър Драганов:

Писането може да се разглежда като един вид терапевтичен процес върху самия себе си.”