Приключи второто издание на Националния конкурс „Асен Разцветников“ 28-09-2021 13:32:39

Приключи второто издание на Националния конкурс "Асен Разцветников". Той започна в началото на март, а крайния срок, в който участниците можеха да предадат своите творби беше края на юни. 223-ма са участниците тази година. Творбите са оценени от 5-членно жури – литератори от различни места в страната.

Най-много от участвалите тази година в Националния конкурс са от трета възрастова категория – над 18 години.

 

Галина Москова, представител на ЛК „Асен Разцветников”

И тази година имаме имаме от Полша, Англия, Молдова. Имаме участници, които са от Испания, те пратиха видеозаписи по драматизация на приказката "Добрите стопани" на Асен Разцветников. Това са деца от първи до четвърти клас, тяхната ръководителка е българка от Горна Оряховица. И е похвално, че деца и учители, които са в чужбина поддържат българския дух.”

 

Всички участници ще получат грамоти, а най-добрите 28 предстои ще получат специални награди. Официална част по награждаване няма да има, заради противоепидемичните мерки, предметните награди ще бъдат изпратени по куриер.

 

Както и миналата година сме предвидили на първите места да има картини по темата, вторите или третите места ще бъдат книги на Асен Разцветников, защото трябва да популяризираме творчеството му. Ще има и ваучери за книги.”

 

Творбите на носителите на първите места ще бъдат публикувани на интернет страницата на читалището до края на месеца.