Петима автори представят свои творби на различни места в квартал „Варуша Юг“ 05-10-2021 13:59:52

Петима автори от сдружение „Дупини” представят свои творби в градска среда. Впечатляващите произведения са разположени в квартал "Варуша Юг". Идеята е да покажат изкуството в градска среда. От сдружението заявиха, че няма ограничение за времето,в което творбите ще могат да се разгледат.

Председателят на организацията Румен Димитров участва със своята възстановка на „Троновете”. Изработва 5 трона, които разполага зад паметника на Никола Пиколо.

 

Румен Димитров, председател на сдружение „Дупини“

Моята творба „Троновете“ е малко като реплика на старите тронове, които изложих на в Дупини месидж. Сега ги правя в малко по-огромен мащаб. Когато слънцето напече се получава обживяване, хората наистина обичат да стоят по столовете. “

 

Произведението на Лидия Къркеланова е разположено на стената на Клуба на дейците на културата. В каменните зидове тя вплита керамично изработени цветя. Катерина Милушева пък излага два стола на фона на руините на стара къща. Румен Рачков работи с метал и дърво, неговата работа ще бъде изложена пред читалище „Надежда“. Орфей Миндов представя скулптурна инсталация от дърво пред Лапидариума на Археологическия музей.

 

Общото при тези работи е, че всеки по някакъв начин се е опитал да вкара природата в градска среда и мисля, че ефектът е много интересен.”

 

Някои от обектите има възможност да останат по-дълго. Официалното откриване ще бъде на 16-ти октомври.