Миндя рок фест се завръща отново на площада в село Миндя 24-08-2021 13:11:16

]Миндя рок фест се завръща отново на площада в село Миндя. 9 групи ще свирят за почитателите на рок и блус в два дни - 27-ми и 28-ми август. Миналата година събитието се състоя онлайн заради извънредните мерки срещу коронавируса. Но тази година най-големият рок и блус фестивал в страната ще зарадва публиката отново но живо.

Програмата на 13-тото издание започва на 27 август с група "Rock’n’Roll Train", "The Drivers", сръбската група "Cotton pickers" и "Blues Traffic". На 28-ми август зрителите ще могат да видят групите "Летците", "The Cool School", "Магистри", "Бобо, Тошо и Табаков". По традиция фестивалът ще бъде закрит от Васко Кръпката и "Подуене Блус Бенд".

 

проф. Евгений Дайнов, организатор

Миналата година се наложи да направим фестивала без публика – онлайн и само с 4 групи, една вечер, от моя двор. Тази година се връщаме на площада – да си видим хората на живо, те да ни видят, със съответните мерки. Всички организатори сме ваксинирани, повечето групи са ваксинирани. Община Велико Търново ще достави дезинфектанти.”

 

Организаторите заявиха, че се водят преговори и за ваксинационен пункт.

 

проф. Евгений Дайнов, организатор

При разумни мерки, разумни хора могат да си организират нещата по разумен начин, което смятаме, че ще успеем да направим в петък и събота.”

 

Извън музикалната програма организаторите са подготвили още изненади за публиката.

 

Станимир Габровски, председател на фондация Миндя рок фест

Едното е уъркшоп с Николай Табаков – правене на лампи. Това ще бъде в събота, а петък и събота ще има изложба на пластики и картини от дърво в читалището, което е зад сцената.“


 

Места за къмпингуване и този път ще има. Обособени са два палаткови лагера, както и лагер за каравани и кемпери.