Девета стихосбирка за своя 50-годишен юбилей си подари поетесата Райна Недялкова 04-10-2021 14:46:42

Девета стихосбирка издаде за 50-годишния си юбилей поетесата Райна Недялкова. "Душа в бяло" излиза от печат на 28-ми септември. В нея авторката събира 54 стихотворения в три раздела. Повече бройки от книгата и представяне планира догодина.

В последната си книга Райна събира стихове писани през последните две години.

 

Райна Недялкова

Душа в бяло” е може би най-скъпата, защото е най-новичката, второ, защото се появи след моята победа над Ковид, тъй като съвсем наскоро с моите хронични заболявания победих Ковид. Смятам, че всеки един човек трябва да бъде с душа в бяло, защото всичко, което ни заобикаля е прекалено сиво, но трябва да запазим душите си в бяло.”

 

Подобно и на останалите си книги, Райна разделя и тази на части - „Обичам живота“, която включва стихове от всякаква тематика, втория раздел - посветен на любовта, а третия на изгубените близки.

 

Равносметката ми е тези 9 мои рожбички, равносметка ми е това, че се опитвам да правя колкото мога със скромния тираж от моите книги мънички добрини – да дарявам паричките на деца и младежи с диабет в неравностойно социално положение, тъй като самата аз съм с диабет. Когато усмихвам чуждите души е празник за моята душа, тогава е щастлива и моята душа.”

 

Поради скромния бюджет, с който разполага Райна, броят на стихосбирката на този етап е малък. Но има уверение вече от хора, които ще помогнат финансово за следващ тираж догодина.