Анастасия Тонкова със самостоятелна изложба - „Споделено пространство“ 05-10-2021 13:55:40

"Споделено пространство&rdquo" е темата на новата изложба на Анастасия Тонкова. Тя е преподавател във Факултета по изобразителни изкуства във ВТУ. Това е поредна самостоятелна творческа изява на авторката, която представя подбрани творби, създадени през последните години за участието в различни национални форуми и кураторски проекти.

Изложбата е резултат от творческата дейност на Анастасия Тонкова през последните две-три години. Една част от тях са избрани, други създадени в контекста на заглавието.

 

Анастасия Тонкова

След размирните времена на Ковид, на неприсъствена работа, на странни режими, се обособи една възможност за творчество, за усамотение. Това споделят и много мои колеги в различни направления. И стана възможно всеки един от нас – творците, да реализира своите идеи. И заглавието „Споделено пространство“ загатва за този копнеж за общуване, в едни времена, когато общуването стана по-различно.”

 

Експозицията обхваща 16 творби. Всяка една е или в серия или в диптих.

 

Анастасия Тонкова

Това е малко или много моето изразно средство. Интензивността на цвета е нещото, което изследвам в творбите си през годините. Вълнува ме взаимодействието на дори противоречиви комбинации, как те могат да съществуват в рамките на една творба. Това нещо става и метафора на ежедневието ни, изпълнено с противоречиви неща, но въпреки всичко е в някакъв баланс.“

 

Изложбата има възможност да остане в залите до края на месеца.