Зимен салон на изкуството подготвят в Горна Оряховица 09-12-2021 15:31:34

Зимен салон на изкуството организира Художествена галерия „Недялко Каранешев“, с подкрепата на Община Горна Оряховица. Събитието е традиционно за културния календар в града и дава възможност на публиката и авторите да направят своята поредна и последна среща преди настъпването на Новата година.

Зимен салон на изкуството, предлага място на изява, както за утвърдени и добре познати имена от града, така и на автори-гости.

д-р Деница Иванова-Александрова, уредник на ХГ „Недялко Каранешев“:

Виждаме големият интерес както от млади, така и от добре познати автори.

Ще видим както имена, които досега не са били популяризирани при нас, не са участвали, а са провокирали интереса, така и имена, които съответно са много добре познати и известни в нашия регион, и които дават за пореден път своята подкрепа активността и дейноста в Галерията да продължават. ”

В изложбата право на участие имат всички художници, творящи на територията на страната. Приемането на творбите започна в началото на месеца и ще продължи до 10 декември, включително.

д-р Деница Иванова-Александрова, уредник на ХГ „Недялко Каранешев“:

Предстои една полуседмица, в която ще се нареждат работите, ще се селектират, ще се печатат етикети. Чисто организационно това са неща, които остават зад кадър, достъпни само за нас като хора, които се занимаваме с това. Емоцията е голяма, защото получавам постоянно обаждания.”

Откриването на Салона е предвидено за 16-ти декември. Заради противоепидемичните мерки официално откриване няма да има, но салонът ще бъде на разположение на всички посетители през целия работен ден на Галерията.