В костюма на Дядо Коледа с кауза 17-12-2021 13:57:00

За 8-ма поредна година Георги Симеонов от Горна Оряховица се превъплъщава в Дядо Коледа, за да събере средства за хора в нужда. През целия декември той посещава по покана частни домове и фирми на символичната цена от 5 лева. В годините обаче добри хора се присъединявят и даряват и средтва, с които Георги успява да събере необходимата сума.

По традиция през месец декември Георги от Горна Оряховица в свободното си време облича костюма на Дядо Коледа с благотвортелна кауза. Прави го и тази година.

 

Георги Симеонов:

Кампанията тази година за мен започна учудващо добре със записванията. Аз не очаквах такъв голям старт да имам.”

 

Този път събраните средства е решил да даде на организацията “Каритас", която подпомага възрастни хора в Пловдив.

 

Георги Симеонов:

Тази година каузата е по-различна, защото когато изкарах COVID-19, ми помогна докторка, която се грижи за 30 възрастни чонека. Когато ми каза, че нямат средства за прехрана и лекарства, аз се хванах за главата и започнах точно за тези хора да събирам пари.”

 

На 6-ти януари Георги ще посети организацията и ще предостави събраните средства. Дотогава ще обикаля адреси всеки ден след работа, дори и почивните дни. В червения костюм ще бъде и по празниците.

 

Георги Симеонов:

Често да ви кажа за мен празниците са при хората. Аз искам да видя един човек щастлив. Да не се притесняват хората, ще празнувам след Нова година.”

 

Всеки който иска да подкрепи каузата на Георги може да се свърже с него в социалните мрежи.