Отменено е частичното бедствено положение на територията на Община Горна Оряховица и Долна Оряховица 05-07-2021 14:37:37

Частичното бедствено положение на територията на Община Горна Оряховица и Долна Оряховица вече е отменено. Започнали са дейностите по отстраняване на щетите след проливните дъждове миналата седмица.

В село Правда от днес е започнало разчистването на канала на „Напоителни системи”. В Долна Оряховица премахването на наносите се очаква да приключи тази седмица, след което ще се пристъпи и към измиването на засегнатите участъци. А от днес фирмата изпълнител е започнала с ремонт на пострадалите от наводнението улици.

инж. Добромир Добрев, кмет на Община Горна Оряховица

В Горна Оряховица също фирма започна да работи по трите улици, които бяха пострадали от наводненията. Ще се сменят и някои отклонения и участъци на ВИК, които същевременно обсъдихме.”

След приключването на почистването в Долна Оряховица ще бъдат почистени и наносите и възстановена настилката на улиците в село Писарево.

инж. Добромир Добрев, кмет на Община Горна Оряховица

Първо е разчистването на този канал, който е проблемен за тези населени места – Правда, град Долна Оряховица и Писарево.

Този канал ще е предпоставка и за бъдещи такива дъждове, затова трябва да се изчисти.”

Над милион и половина лева са необходими за възстановяване на щетите по инфраструктурата за четирите населени места.

 

Още новини

До 30 септември се приемат предложения за присъждане на званието „Будител на община Горна Оряховица“
До 30 септември в Община Горна Оряховица се приемат предложения за присъждане на званието „Будител на община Горна Оряховица“. Отличието с...
Прочети още
Инициативата „Срещи в сряда“ продължава да запознава аудиторията с интересни творци
Инициативата „Срещи в сряда“ в Художествената галерия „Недялко Каранешев“ в Горна Оряховица продължава да предста...
Прочети още