Откриха обновената зала за изписване на родилки и бебета в горнооряховската болница 13-12-2021 15:19:31

Откриха обновената зала за изписване на родилки и бебета с готовото пано и нови мебели, дарени от признателни майки в Многопрофилната болница за активно лечение "Свeти Иван Рилски" в Горна Оряховица.

3D -паното в залата за изписване на родилки и бебета е дело на три великотърновски художнички - Невена и Евгения Лефтерови и Нина Ковачева. Красивата композиция нарисуваха безвъзмездно, за да внесат повече радост и настроение при посрещането на новия живот.

Невена Лефтерова:

Аз мисля, че се получи наистина нещо страхотно. Цялата зала някакси изглежда по съвсем различен начин. Доста по-приветливо, красиво. За нас беше истинско удоволствие.“

Управителят на лечебното заведение сподели, че ритуалната зала е правена преди повече от 20 години и оттогава не е правен никакъв ремонт.

д-р Иван Иванов, управител на болницата:

В края на краищата това е една ритуална зала, в която хиляди хора са посрещали своите рожби и се надявам и в бъдеще да продължат още повече хора да правят това в нашата болница. И това трябва да бъде именно в такава приятна обстановка. Това е един прекрасен жест от тези момичета.“

Над 300 бебета са проплакали от началото на тази година в горнооряховската болница. От сега нататък родилките със своите рожби ще бъдат посрещани от щастливите татковци и роднини в залата с нова визия.