Над 50 посетители досега са приели във Виртуалния музей в Горна Оряховица 11-06-2021 10:36:02

Над 50 посетители отчитат досега във Виртуалния музей, който отвори врати на 20-ти май в Младежкия дом в Горна Оряховица. В него по атрактивен и съвременен начин се представят артефакти и герои от историята на града. Новата туристическа атракция цели да популяризира културното и природно наследство в трансграничния район България – Румъния.


Виртуалният музей в Младежки дом включва три различни вида визуална реалност, докато в Рошиори де Веде, който е огледален на горнооряховския, са два.


Стефка Додурова

Нашите виртуални секции са прожекционна, която е със шест виртуални стаи, секция холограмна – с четири холограми и VR реалност, която е тази. Представлява VR игра, която се развива на фона на крепост, наподобяваща крепостта „Ряховец“.”


Иновативният начин за популяризиране на културното наследство предизвиква най-вече интереса на учениците. 


инж. Петя Богданова, директор на ОП „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“

Имаме ежедневни посещения. Повечето посещения са на деца от първи-четвърти клас. От миналата седмица започнахме и групови посещения на деца от детски градини. За тази седмица имаме всеки ден групови посещения от различни основни училища на град Горна Оряховица. Интересът е мога да кажа засилващ се.”


В следващите три години посещенията в музея ще бъдат безплатни.

 

Още новини

До 30 септември се приемат предложения за присъждане на званието „Будител на община Горна Оряховица“
До 30 септември в Община Горна Оряховица се приемат предложения за присъждане на званието „Будител на община Горна Оряховица“. Отличието с...
Прочети още
Инициативата „Срещи в сряда“ продължава да запознава аудиторията с интересни творци
Инициативата „Срещи в сряда“ в Художествената галерия „Недялко Каранешев“ в Горна Оряховица продължава да предста...
Прочети още