Коледен базар в центъра на Горна Обяховица 08-12-2021 15:34:58

Отвори традиционния коледен базар в Горна Оряховица. Къщичките са разположени на площад „Георги Измирлиев“ и в тях се предлагат захарни изделия, вино, детски играчки и коледни сувенири. От скоро града вече е обагрен и в Коледни светлини.
Традиционният коледен базар и тази година е организиран в съответствие с всички противоепидемични мерки за осигуряване на безопасна среда, както на посетителите, така и на търговците.
Стефчо Алипиев, зам.-кмет на Горна Оряховица:
“Фирмите в коледните къщички за момента са горнооряховски. Ще се постараем още малко да прибавим в коледния базар. В момента имаме преговори с български бизнес форум, който в тази асоциация ще направим съвместно мероприятие, което да имаме още малко коледни къщички, които да бъдат нещо ново за Горна Оряховица.”

Някои от търговците за първи път участват в базара, като предимно наблягат на различни ръчно направени коледни изделия.

Ангелина Митева, село Козаревец:

Коледни джуджета, свещници, венци.“

Ренета Грънчарова, читалище в село Миндя:

Предлагаме ръчно изработени неща – венчета, сурвакници. Имаме си уъркшоп в нашето читалище. Там сме изработвали тези висулки, хлопки, малки сувенирчета.

Засега хората разглеждат, но им обръщат внимание.“
Очакванията са с наближаването на празничните дни интересът на гражданите към базара да се засили. Междувременно Горна Оряховица вече грейна в коледна украса. Поставена е и голямата коледна елха в центъра на града. Традиция е всяка година да бъдат поставени нови елементи към коледната украса. Този път това са светлините в центъра на кръговото кръстовище.