Болницата в Горна Оряховица набира доброволци за четирите ковид отделения 13-09-2021 14:00:29

 Болницата "Свети Иван Рилски" в Горна Оряховица набира доброволци за санитари в четирите Kовид отделения на лечебното заведение. В момента в там се лекуват 81 пациенти и има остър недостиг на помощен персонал.  

В лечебното заведение леглата за лечение на пациенти с Covid-19 по план са 47, сега обаче те са увеличени почти двойно и не достигат за пациентите, които се нуждаят от хоспитализация.

 

Д-р Иван Иванов, управител на МБАЛ "Св. Иван Рилски" в Горна Оряховица

Това е огромно натоварване за персонала и затова е необходимо да има хора, които да бъдат в помощ, както на медицинския персонал, така и на пациентите, които една не малка част от тях са трудноподвижни, с по-сериозна тежест на заболяването и се нуждаят от обслужване.”

 

Само за месец септември са преминали над 160 пациенти с коронавирус.От болницата се обръщат основно към младите хора и неправителствените организации от Горна Оряховица и региона.

 

Д-р Иван Иванов, управител на МБАЛ "Св. Иван Рилски" в Горна Оряховица

Хора които са ваксинирани, хора, които са преболедували и имат желание да помогнат. Ситуацията е извънредна. Тази вълна, специално при нас, е най-тежката от всички предишни. Много от болните са със средно и тежко протичане на заболяването и всеки един човек ще ни бъде от полза. Дори и да дойде за час или два.”

 

Осигурени са достатъчно защитни облекла и предпазни средства, направена е организация за стриктно спазване на противоепидемичните мерки, уверяват от болницата.