Благотворителен книжен базар в подкрепа на хора в неравностойно положение правят в Горна Оряховица 08-10-2021 15:17:41

Трети благотворителен базар организира комитет “Св. Мина”. Той ще се проведе в края на октомври, като този път събитието ще бъде посветено на книгите. На предишния базар дамите събраха 1 900 лева. С тях подпомогнаха на няколко семейства за началото на учебната година.

Идеята за тематичния базар идва след запитвания за даряване на книги. Така комитет “Св. Мина” решава да реализира добрата инициатива, а с парите от продажбите да помогне на хора в неравностойно положение.

Бранислава Йович, ръководител на комитета

Получихме едно такова дарение, където имаше страхотни попадения и решихме, че това е добра инициатива, в която от една страна да споделиш книжките,, които вече си прочел и да закупиш нови книги, които да четеш. Поради тази причина решихме точно на 31-ви октомври да направим книжен базар, ще се предлагат книги на символична цена.”

За каузата вече са дарени десетки книги.

Някои от тях намерихме и ние чрез обяви във фейсбук, доста хора и донесоха, така че събрали сме хубав асортимент. Надявам се да се харесат на хората, които ще дойдат да си закупят.”

Набирането на книги все още продължава. Всеки който има ненужни книги и иска да подкрепи кампанията, може да го направи като ги дари на организаторите.

Базарът ще се проведе на 31 октомври в двора храм “Св. Три Светители” в Горна Оряховица.