Базар в подкрепа на семейства със затруднения за началото на учебната година, организират в Горна Оряховица 10-09-2021 15:48:04

Новосформирана общност "Свети Мина" при Храм "Свети Три Светители" организира благотворителна инициатива в помощ на семейства със затруднения за началото на учебната година. Това е втора проява на организационния комитет. На базара утре ще има дрехи, ръчно изработени предмети, хартиени букети за любимия учител, подготовка за училище и още интересни дейности.

Шест дами стоят в основата на неотдавна създадената благотворителна общност в Горна Оряховица – всички обединени в идеята да помагат на хора в нужда.

 

Бранислава Йович, ръководител на комитета

Чувствата след един такъв базар, емоциите са уникални. Да видиш как помагаш на хората, как хората са със щастливи лица – това ни мотивира. Радваме се за това, защото хората ни имат доверие. Виждат, че средствата отиват за полезни каузи. Радваме се, че доста съмишленици с най-различни дейности се включиха. Надявам де да имаме още повече.”

 

След първата успешна инициатива, която дамите организираха в един от най-големите християнски празници – Успение на Света Богородица, сега насочват усилията си към затруднените семейства за учебната година.

 

Каузите сами ни намират. Имаме запитване от Център в Стражица, където се надяваме да подпомогнем. Самата идея на базара ни „Хайде на училище“ е да подготвим дечицата с облекло за зимата, обувки и всички ученически пособия. Ще имат нужда през цялата година. Първо ще започнем оттам. Ако ни останат средства ще подпомогнем и други каузи.”

 

Благотворителният базар ще бъде отворен още в 9 часа и ще продължи през целия ден. За най-малките посетители са предвидени и изненади. Занапред организационният комитет планира подобни събития всеки месец.