Завърши ремонтът на близо 22 км от Прохода на Републиката, движението вече е възстановено 11-11-2021 12:02:54

Завърши ремонтът на близо 22 км от Прохода на Републиката. Днес в следобедните часове беше възстановено и движението. Със завършване на строителните работи се повишава безопасността на движение през предстоящия зимен сезон, тъй като трасето е основна пътна връзка за интензивния тежкотоварен трафик между Северна и Южна България.

Всички дейности по ремонта на трасето са изпълнени на 100 % по зададените параметри. Положени са 2 200 тона асфалтова смес, по алпийски способ са обрушени 300 куб. м скатове и са положени 50 000 кв. м мрежи, които предпазват пътното платно от свличането на камъни.

 

инж. Венцислав Ангелов, директор на Областно пътно управление:

Обрушени са над 300 куб. м срутищни земни маси, които са предпоставка за пропадания и изпадания върху пътното платно.Над 100 хиляди кв. метра растителност е отстранена за по-добра видимост. Поставени са нови сигнализационни ограничителни стълбчета, които в тъмната част на денонощието да показват на водачите къде преминават.“

 

Участъкът е силно натоварен. Между 8 000 и 12 000 са моторните превозни средства, които преминават само за денонощие.

 

инж. Венцислав Ангелов, директор на Областно пътно управление:

Това е е идн от най-натоварените и най-кратката пряка връзка между Северна и Южна България. Затова предприехме мярка, за да има безопасно и безпрепятствено преминаване през Прохода на Републиката. Призовавам всички водачи, предвид и зимния сезон, който настъпва, да бъдат с повишено внимание, колегиални и към снегопочистващата техника.”


 

Стойността на ремонтните дейности е 2 милиона и 100 хиляди лева. Предвидената сума не е надвишавана.