Втори пореден ден търновци на протест заради въвеждането на зелен сертификат 21-10-2021 14:12:09

За втори пореден ден граждани на Велико Търново излязоха на протест срещу въвеждането на зелените сертификати. Недоволните отново се сбраха в обедните часове пред Регионалната здравна инспекция.

С плакати „Не на зеления сертификат“, „Не на медицинския фашизъм“, „Свободен свят за децата ни“ протестиращите изразиха недоволството си от въвеждането на новите мерки.

 

Това е безумие, което се твори в момента. Аз не желая някой на сила да ме кара да се ваксинирам и да ми дават някакви сертификати.”

 

Влезем ли в този цикъл на въвеждане на зелени сертификати преставаме да сме свободни хора, да имаме свободна воля. Това става едно притискане, извиване на ръце, не можеш да ходиш да купуваш храна. Не може да водиш пълноценен начин на живот, на какъвто имаш право по Конституция.“

 

Според протестиращите начина за справяне с наложените мерки е неподчинение.

 

 

Ние трябва да кажем твърдо не на това незачитане, ограбване и подиграване с нашите права.”

 

Искам да имаме право да избираме, право да посещаваме различни места. Моите деца да могат да ходят на училище нормално, защото първокласничката ми трябва след седмица да бъде вкъщи. Нито може да се оправи сама с компютъра, трябва да мисля кой компютър да й осигуря, защото мъжът ми работи на единия, а другия не работи добре. Какво правят родители, които не могат да останат вкъщи?”

 

Не съм ваксиниран и няма да бъда ваксиниран. Не желая.”

 

Междувременно на метри от протеста пред пункта за ваксинация се извиха опашки.