Ученици, родители и класен ръководител обединени с обща кауза в подкрепа на психиатрична болница в село Церова кория 03-12-2021 14:09:13

 

Ученици от 3"в"клас на Основно училище "Бачо Киро", класният им ръководител г-жа Петя Димитрова и родители организират коледна благотворителна инициатива "Подай ръка - докосни сърце". Тя е в подкрепа на Държавната психиатрична болница в село Церова кория.

Идеята за благотворителната инициатива идва съвсем спонтанно от родител, който предлага да зарадват пациентите и персонала на психиатричната болница, като подпомагнат с необходими неща.

 

Петя Димитрова, класен ръководител:

Първоначално искахме да подарим радост, усмивки, с коледни картички, с картини. Постепенно по инициатива на родители много се разви идеята и успяхме да научим, че всъщност те имат доста по-големи нужди.”

 

Затова се обръщат към няколко магазина в града, които също се включват. Който желае, може да направи и дарение в кутии, поставени в училището, в някои от маазини и офиси. Със събраните средства ще бъдат закупени трайни хранителни продукти, почерпка за Коледа, както и необходими неща за лечебното заведение.

Децата приемат с радост идеята да изработят коледни картички, които да зарадват ползвателите на лечебното заведение.

 

Яница, 3„в“ клас:

Чувствам се добре, защото мога да даря, защото това ми дава възможност да съм човек. Обърнат ли си с лице към другия, за да го даря със светлината на човечността, наречена любов.”

 

Мария, 3„в“ клас:

Аз нарисувах картичка с джудже и елха и сега рисувам еленче. Сопред мен човек от малък трябва да се учи да помага на хората, които имат нужда от помощ.”

 

Александър,3„в“ клас:

Аз се чунствам много добре, защото им помагам и ще са ми благодарни.”

 

Петя Димитрова, класен ръководител:

Носят ми се всеки ден картини, рисунки, които да поставим в рамките. Смятам, че това ще ги научи, че всъщност да даваш е сякаш по-хубаво, от това да получаваш.“

 

Благотворителната акция продължава до 10-ти декември.