Само за няколко часа в Пчелище около 30 човека гласуваха пробно за изборите две в едно на 14 ноември 29-10-2021 14:32:36

Започна тестовото гласуване с демонстрационните машини за народни представители и президент на 14 ноември. В областта поставянето на тестови машини започна от 28-ми октомври и се провежда по график в различни населени места в областта. Днес една от машините беше поставена в читалището в село Пчелище.

При засилен интерес премина пробното гласуване с машина във великотърновското село Пчелище. В рамките на няколко часа около 30 човека от селото изявиха желание да упражнят право на глас.

 

Анелия:

“ Много лесно, много бързо. Няма забиване на системата. Всичко беше нормално. Смятам, че всеки може да упражни гласа си, трябва да чете внимателно и всичко ще е ок. Предният път имаше срив, някои от нас не успяха да гласуват, но сега много по-лесно и бързо стана. Исках да видя дали е точно както предния път.”

 

И въпреки, че повечето от желаещите да пробват са гласували вече с машина, това не попречи да опитат пак.

 

Мария:

“Аз дойдох, защото по принцип не работя с компютри, аз съм обикновен човек и все пак ми е интересно, да не допусна някаква грешка заради това дойдох. Не е трудно. Много едро е написано, стига човек да има желание.”

 

“Реших да опитам, защото предния път имах малко затруднения, не бях пъхнала хубаво картата и неискаше да тръгне, после тръгна всичко. Вече е ясно.”


Демонстративното гласуване продължава по график в още населени места следващата седмица.