Проходът на Републиката остава затворен до 11 ноември 29-10-2021 13:14:26

Проходът на Републиката остава затворен до 11 ноември. Причината за забавянето на ремонта и за удължаването на срока е в падналите обилни валежи. Припомняме, че дейностите започнаха на 4-ти октомври в участъка Килифарево - Предела в област Велико Търново. До момента са извършени 75% от планираните ремонтни дейности, заяви директорът на Областното пътно управление във Велико Търново инж. Венцислав Ангелов.

 

инж. Венцислав Ангелов, директор на ОПУ:

„След като започнаха дейностите паднаха доста обилни валежи и според справка на На ционалния институт по хидрология и ветеорология на тертиорията на областта са паднали около 60 л/кв.м. Това наложи спирането на дейностите за около 10-11 дни. След като атмосферните условия станаха подходящи отново се възобновиха дейностите и останалите неща вървят по график.”

 

Организацията на движение до 11-ти ноември остава непроменена – за леките автомобили през прохода "Шипка", а за тежкотоварните - през пътя Шумен - Карнобат (проход "Ришки") и пътя Омуртаг - Котел (проход "Котленски"). 


 

инж. Венцислав Ангелов, директор на ОПУ:

“Към момента движението е нормално. Искам да отбележа, че е осигурен е достъп на живущите в населените места, където участъкът е затворен. Служебни бележки съм издал на различни институции, които пряко имат дейности и обслужват в затворения участък, било то аптеки, търговски вериги, полиция, пожарна, училищни автобуси. Към момента нямаме такъв проблем и трафикът е нормален.”


 

Припомняме, че целта на предприетите дейности е трайно повишаване безопасността на движение и подготовка за предстоящия зимен сезон, тъй като Проходът на Републиката е основна пътна връзка за интензивния тежкотоварен трафик между Северна и Южна България.