Нормално протича подготовката за изборите на 14 ноември във Великотърновска област 05-11-2021 15:26:04

Нормално протича подготовкато за изборите на 14 ноември във Великотърновска област. Това увери председателят на Районната избирателна комисия Николай Илиев. Онлайн обучение на секционните избирателни комисии ще проведе през почивните дни.

Обучението на секционните избирателни комисии ще се проведе онлайн, заради протиоепиемичните мерки. То е с начален час 14:00 часа и в двата почивни дни.

 

Николай Илиев, председател на РИК:

Със сигурност присъственото обучение би било по-добър вариант, но просто не е възможно да бъде проведено с оглед здравните протоколи и с усложнената епидемиологична обстановка.”

 

Междувременно демонстрационното гласуване в областта продължава.

 

Николай Илиев, председател на РИК:

На повечето места има интерес към машините, особено в по-малките населени места, в които до момента не се е провеждало такова представяне на устройствата. Ще продължи и другата седмица по предварително определен график, който качваме в сайта на РИК.”

 

Вчера в РИК бяха приети 422 хиляди бюлетини за предстоящите избори. Предстои да бъдат раздадени на общинските администрации. Машините за изборите две в едно ще пристигнат ден преди вода – на 13 ноември. В 309 секции ще има машинно гласуване, 40 от тях ще бъдат с по две машини.