Граждани от област Стара Загора на протест срещу организирания масов платен вот в Турция 18-11-2021 15:10:03

Граждани от област Стара Загора излязоха на протест срещу организираният масов платен вот в Турция и намесата на Република Турция във вътрешните работи на България. Те преминаха с плакати и знамена в шестие от Общината до Областната управа в града.

Стотина граждани излязоха на протест по централните улици в Стара Загора, за да изразят недоволството си чужди граждани да определят бъдещето на страната.

адвокат Иван Бахчеванов, организатор:

  “До нас достигнаха обезпокоителни новини, че се мобилизира пределен вот в Република Турция. Считаме, че това е намеса на във вътрешните работи в България. Бихме искали да възбудим по-висока избирателна активност за изборите в неделя, без значение кой ще бъде крайният победител.”

Валентин:

Ердоган в качеството си на президент на Турция, е разпоредил на частна телевизия в Турция, да агитират на турски език турци да гласуват за турски президент в България. Това е недопустимо.

И не може в Турция една машина да отчете 1 500 гласа. Това са 28 секунди на глас. Тези хора не знаят да гласуват на машини, не знаят български език. На тях изцяло им е дадено указание какво трябва да натискат и така нататък.“

 

С десетки знамена и плакати гражданите в област Стара Загора преминаха в шествие от Общината  до сградата на Областната Управа.

 

Коя държава иска да има намеса на друга държава и то в изборите.”

Радослав:

  „Според мен хората, които живеят в България трябва да решават какво се случва в тази страна. Ей такива купени неща, хора, които дори не знаят за какво гласуват и не разбират езика дори, не могат да ми казват аз и моето семейство, какво ще се случва.“

Иван:

 “България е България, не е Турция.

 Хортата са на мнение, че изборът трябва да се решава от българските граждани. И призоваха за активност на изборите в неделя.

Ние българите можем само да мрънкаме и да се оплакваме, че всичко не ни е наред, а никой не излиза да гласува. Това е истината, не излезем ли да гласуваме на тези избори ще имаме съвсем различни резултати.“

Валентин:

Ние трябва да се борим. От днес нататък ние няма да спираме. И се надявам всички българи да излязат да гласуват.“

По обяд утре гражданите отново планират да излязат по централните улици на Стара Загора.