Доставиха тестовете за най-малките ученици във Велико Търново 12-11-2021 15:42:08

Нови 121 хиляди теста днес бяха изпратени за последните 11 области, които не успяха да получат необходимите им бройки при предишните доставки. Доставка днес следобед пристигна и за училищата от област Велико Търново – общо 12 хилади теста, които днес и понеделник ще бъдат разпределени въ училищата.

Около 60% от родителите на учениците от първи до четвърти клас в Основно училище „Бачо Киро“ във Велико Търново заявяват, че имат желание да бъдат тествани. В четири паралелки обаче не се постига консенсус между родителите. Затова тези паралелки ще се обучават в елестронна среда.

 

Владимир Николов, директор на ОУ „ Бачо Киро”:

Останалите 16 паралелки процентът е около 50-54. Повечето от родителите желаят да се обучават децата и да им се направят тестове. Ние сформирахме екипи. Заварвате ме да пиша инструктаж за тестването към родителите. В първи и втори клас преценихме, че ще ни трябват повече доброволци, затова там родителите ще бъдат между трима и четирима, заедно с класния ръководител. ”

 

На обучение в електронна среда ще бъдат около 120 деца от учиището.

 

Владимир Николов, директор на ОУ „ Бачо Киро”:

Разпоредили сме на колегите да синхронизират учебното съдържание, за да може учебните групи да се водят от учители, които заявиха желание да водят часоете на децата. Въпреки, че сутринта ще бъдат с децата си, след това те ще продължат да обучават деца в сборни групи, за да можем да осигурим синхрон на обучение.“

 

Учeбното заведение има готовност още от вторник следващата седмица да посрещне учениците си в клас. От Регионалното управление на образованието информираха, че ако родителите променят своето решение и поискат децата им да преминат от дистанционна в присъствена форма, ще бъдат осигурени тестове.