300 деца от центровете в областта очакват своите благодетели, които да ги зарадват с желаните подаръци за Коледа 02-11-2021 14:22:38

За поредна година във Великотърновска област започна кампанията "Операция: Плюшено мече". Близо 300 деца от областта ще очакват своите благодетели. Целта и тази година е да успее да набави индивидуални подаръци за всички деца от центрове от семеен тип. За четвърта година в кампанията включват и деца в неравностойно положение от семейства.

С всяка година кампанията набира все повече благодетели, които изявяват желание да подарят усмивка на децата.

 

Таня Трифонова, областен координатор:

Повечето желания на децата са дрехи и обувки, зимни якета, за по-мъничките колички с дистанционно, кукли, козметика. Разнородни са желанията, преди празниците да успеем да подсигурим подаръка.”

 

Според регламента, подаръците трябва да са нови, опаковани и надписани за всяко дете.

 

Таня Трифонова, областен координатор:

Влизат в сайта, откъдето могат да изберат даден град, оттам избират детето, което е с прякор, години и посочен подарък. Оттам насетне тяхна е ролята да изберат, опаковат красиво и надпишат на картичка послание до детето. Забелязвам, че голяма част от дарителите се повтарят всяка година. Имат го като свое призвание, да зарадват децата и се включват наистина много хора“

 

След като бъдат запълнени списъците с подаръци, организаторите пускат и друг - за основни нужди, като хранителни продукти, техника и санитарни материали.

Кампанията продължава до 10 декември.