Млад мъж на 27 години е подпалил осем таксиметрови автомобила, шест от които са унищожени напълно, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив.

Малко след полунощ на 24 март на тел. 112 е получен сигнал за пожар в село Ягодово. На местопроизшествието пристигнали екипи на пожарната и полицията, и въпреки бързата намеса на огнеборците, напълно са изгорели шест превозни средства с различни марки, а по други два – бус и лека кола, щетите са частични.

Установено е, че автомобилите са собственост на 43-годишен жител на Асеновград, който от години предлага на пазара таксиметрови услуги. COVID- кризата засегнала бизнеса му и от 40-50 автомобила, останали да работят едва десетина. Неизползваните превозни средства били паркирани пред сервиз на улица “Васил Левски” в село Ягодово.

Часове след палежа ареста е задържан 27-годишен жител на село Крислово, за когото се смята, че е извършил криминалното деяние. Мъжът е с чисто досие.

Разследващите продължават работа по версиите за палежа и конкретния мотив за деянието. Собственикът на изгорелите таксита посочва, че щетите му възлизат на близо 70 000 лева.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here