Задържаха 26-годишен мъж от Горна Оряховица за убийство на британка в Ново село

Британката е живеела сама и не общувала много с околните, обясни кметът на селото.

0
6

Задържаха 26-годишен мъж от Горна Оряховица за убийство на 62-годишна британка във великотърновското Ново село. Сигнал за случая е получен вчера около 14,30 часа. Тялото на жената е било намерено в стопанска постройка, прилежаща към нейното жилище. На мястото незабавно са насочени екипи на полицейския участък в село Балван, ОДМВР – В. Търново, РУ – В. Търново и съдебен лекар. При първоначалния оглед са установени следи от насилие. Тялото е откарано за аутопсия.

Сигнал за това, че може да има нещо нередно подала служителка от местната пощенска станция, след като не успяла цял ден да се свърже с 62-годишна заселничка по телефона. Британката е живеела сама и не общувала много с околните, обясни кметът на селото.

Христо Христов, кмет на Ново село

Ние сигнализирахме други англичани, които живеят в Ново село и ги помолихме да отидат да видят какво става, да няма проблем. Те там сварват непознато лице с кални ботуши. Потърсили са му някакво обяснение какво прави там, той им е дал някакво глупаво обяснение, че е ангажиран с животните в дома, след което побягнал през дворовете.”

Хората сигнализирали на кмета, а той от своя страна веднага се свързал с началника на полицейския участък в Балван, който до минути пристига на мястото. Откриват жената мъртва в селскостопанска постройка. Докато изчакват екипите на полицията местните жители организират обход.

Христо Христов, кмет на Ново село

Не го открихме по републиканския път и последва обход по крайните къщи. Навързахме нещата, че може да има познанство с възрастен човек от селото, където го посетихме и там лицето беше установено. Не е познато за населеното място, виждали са го хора, може би в рамките на година по данни от хората е имал контакт с жертвата, но на каква основа са били отношенията, може би следствието тепърва ще установи.“

26-годишният мъж е задържан, предаден е на криминалистите във Велико Търново. Работата по документиране на случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here